Reebergenlaan 4
2242 Zandhoven (Pulderbos)

+32(0)3 466 06 10
info@revapulderbos.be

Even voorstellen

In het revalidatiecentrum kom je allerlei medewerkers tegen. Dokters, verpleegkundigen, maar ook andere mensen die je helpen. Dit kunnen therapeuten zijn maar ook leerkrachten of andere mensen die werken in de schoonmaak, keuken, administratie of technische dienst. Graag leggen we even uit wie iedereen is, en wat hij of zij doet!

Dokters

In Pulderbos werken kinderneurologen en kinderpneumologen. Dit zijn dokters die zich na hun opleiding als kinderarts verder specialiseerden in de werking van de hersenen of de luchtwegen. Door je te leren kennen en te onderzoeken, kunnen de dokters samen met de therapeuten een plan opstellen dat je zal helpen beter te worden. 

De dokters zitten regelmatig samen met de therapeuten om over je evolutie te spreken. Nadien maken ze altijd even tijd om dit met je ouders en jezelf te bespreken.

Verpleegkundigen en opvoedkundigen

In de leefgroep werken verpleegkundigen en opvoedkundigen. Samen helpen ze je elke dag met je verzorging: wassen, aankleden, maar ook medicatie toedienen of speciale zorgen. Tussen de therapieën en de klas door kan je bij hen terecht in de leefgroep om samen te eten, te spelen, te rusten of voor een gezellig praatje. Ze ondersteunen je dagelijks bij je revalidatie. Ook op momenten dat het eens wat moeilijker gaat.

Kinesitherapeuten

De ‘kiné’ helpt je met bewegen: leren zitten, staan, stappen, evenwicht zoeken, oefeningen met de bal, trappen doen, fietsen, … . Soms met jou alleen, soms met andere kinderen samen. Dit gebeurt in een grote zaal waar je samen de oefeningen doet, al kan het ook wel eens buiten plaatsvinden.

Logopedisten

De ‘logo’ helpt je met communiceren: praten, begrijpen, gebaren gebruiken, symbolen gebruiken, lezen, schrijven, … . Samen met jou gaan ze op zoek naar een goede manier om taal te gebruiken. Ook kunnen zij je helpen wanneer eten moeilijk gaat. Zij gaan kijken wat je wel en niet kan eten en gaan hard met je oefenen opdat het beter lukt.

Ergotherapeuten

Bij de ‘ergo’ oefen je kleinere en fijnere bewegingen met je armen en handen. Je leert er ook je plan trekken in de badkamer en aan tafel, en misschien zelfs in de keuken. Zo zullen ze met jou bijvoorbeeld oefenen op het herkennen van vormen, het strikken van veters, het beter schrijven of het typen. 

Psycho-pedagogische dienst

De ‘PPD’ is er om naar je te luisteren. Je kan met hen praten over wat je overkwam, over wat je verdrietig, boos, bang of blij maakt, of over iets wat jij wil vertellen. Soms gaan zij met jou ook oefeningen en opdrachten maken om te zien hoe goed je kan leren, je je kan concentreren, en dingen kan onthouden. 

Daarnaast zal de PPD samen met de dokter regelmatig met je ouders (en jezelf) praten over hoe je het doet in het revalidatiecentrum. 

Maatschappelijk werk

De maatschappelijk werker bekijkt waar je ouders nood aan hebben nu je in het revalidatiecentrum verblijft. Maar ook voor nadien. Ze zoeken mee uit wat er thuis nodig is om alles zo goed mogelijk te laten verlopen en op welke voorzieningen en rechten je als gezin kan terugvallen. Ze helpen je ouders om de nodige papieren in te vullen. Samen proberen ze alles zo goed mogelijk te organiseren. 

Projectmedewerkers

De projectmedewerkers organiseren leuke activiteiten in het revalidatiecentrum. Zo kan je eens gaan helpen op de kinderboerderij, genieten van een huifkartocht, chillen in het clubhuis of plezier maken tijdens een ritje op de golfkar. Soms is er een play-back show, een zoektocht, karaoke en zoveel meer. Ook zijn er veel vrijwilligers die langskomen om met jou en andere patiënten een spelletje te spelen, te knutselen of te gaan wandelen.