Vrijwilligerswerking

Het is ons hoofddoel om kinderen en jongeren tijdens hun verblijf in Limmerik een fijne tijd te bezorgen in een aangename en huiselijke sfeer. Om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de behoeften en wensen van de kinderen en de jongeren doen al onze medewerkers hun uiterste best om de gepaste zorg, aandacht, warmte en ondersteuning te bieden. Maar soms is er te weinig tijd voor de leuke dingen en zijn er handen te kort.

Vrijwilligers vervullen daarbij een erg belangrijke rol en vormen een echte meerwaarde. Zij geven extra aandacht aan de kinderen, zorgen voor gezellige momenten, bieden bijkomende ondersteuning. 

Ze ondersteunen verschillende activiteiten in en rond Limmerik zoals gaan wandelen in de mooie omgeving van Limmerik en naar de kinderboerderij, het onderhoud van het huis en de tuin,… 

Wat bieden wij aan vrijwilligers?

Als vrijwilliger kom je terecht in een klein en hecht team van enthousiaste mensen. Verder zorgen wij voor een verzekering (zowel arbeidsongevallenverzekering als verzekering burgerlijke aansprakelijkheid), de mogelijkheid om mee deel te nemen aan intern georganiseerde opleidingen, uitgebreide briefing en regelmatige contacten met andere vrijwilligers en medewerkers.

Onze vrijwilligers aan het woord