Respijtzorg

Limmerik zorgt tijdelijk voor kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar met een complex medische aandoening, die intensieve omkadering en medische verpleegkundige zorg en toezicht vereist. We nemen tijdens een verblijf de zorg over zodat ouders de kans krijgen om even extra aandacht te besteden aan broers en zussen, familie en vrienden…of om gewoon even op adem te komen.

Een verblijf in Limmerik voor een tijd. Even geen zorgen, even respijt. Even op adem komen. Even durven dromen. En iedereen lacht van tevredenheid.

Limmerik is voorzien voor een verblijf van vijf kinderen. Meestal zijn er kinderen van alle leeftijden aanwezig.

Limmerik neemt de zorg van thuis over

Limmerik neemt de zorg over zoals ze thuis gegeven wordt. Er gebeuren geen aanpassingen van de bestaande behandeling. Het is belangrijk dat er voldoende medische informatie beschikbaar is van de behandelend huisarts en/of specialist. Zo kan er op maat van je kind gezorgd worden. 

Een warm en gezellig huis op maat van de kinderen

Limmerik wil niet enkel een respijthuis zijn, maar ook een warm en gezellig huis op maat van de kinderen. We focussen dan ook niet enkel op de medische verzorging maar ook voor andere activiteiten is er tijd: gezellig snoezelen, uitgebreid baden, genieten van de tuin, een leuke wandeling. 

Zo loopt het dagelijks leven gewoon door… terwijl jullie even op pauze drukken.