Vrijwilligers

Om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de behoeften van de kinderen en jongeren proberen al de medewerkers de nodige zorg, aandacht, warmte, onderwijs en begeleiding te geven.

Vrijwilligers zijn een meerwaarde. Ze kunnen extra aandacht geven en zorgen voor extra knuffelmomenten. Zij steken een handje toe bij vele activiteiten: ondersteuning in de klas, met het ziek kind een gezelschapsspel spelen, een uitstapje buitenshuis, paardrijden, voorleesmomenten, extra hulp bij sportactiviteiten, wandelen, fietsen,... Al deze extra's kunnen enorm veel betekenen voor de kinderen en jongeren.

VRIJWILLIGERS GEVRAAGD:

Kinderoppas tijdens gesprekken:

We zoeken een vrijwilliger die graag bezig is met kinderen en jongeren, ook met speciale noden, om tijdens een afspraak tussen de ouders en teamleden, het kind of de jongere te kunnen bezighouden. (speciale noden: mentale beperking, fysieke beperking, moeilijker te sturen gedrag, epilepsie).

We zorgen ervoor dat je de nodige info hebt en weet bij wie je kan aankloppen, als je iets wil vragen, of er zich een aanval zou voordoen. Bezoek aan het Clubhuis, cafetaria of de kinderboerderij behoren tot de mogelijkheden. Een gezelschapsspel kan ook steeds uitgeleend worden.

Andere mogelijke taken zouden kunnen zijn: koffie en thee brengen voor de ouders tijdens het gesprek, of kleine administratieve taken uitvoeren.

Kan je je geregeld 2 à 3 uur vrijmaken op een maandag tussen 09.00u en 12.00u, dinsdag tussen 13.00u-15.00u of 18.00u-20.00u? Dan ben je heel welkom en kan je contact opnemen (zie onderaan).

Patiëntenvervoer:

We zoeken een vrijwilliger die graag met de auto rijdt en het niet erg vindt dat hij moet wachten tot de medische onderzoeken van het kind of de jongere afgelopen zijn. Patiënten moeten geregeld vervoerd worden naar de ziekenhuizen in Antwerpen of Leuven. We beschikken over een bedrijfswagen. Patiëntenvervoer gebeurt in onderling overleg en is meestal op weekdagen tussen 07.00u-18.00u.

Hulp in Limmerik-Respijthuis

We zoeken een vrijwilliger die graag een handje helpt bij de verzorging en huishoudelijke taken in Limmerik. Bv: hulp bij het in bad zetten van de kinderen en jongeren, eten geven, spelen, samen een wandeling maken, eten ophalen in de keuken, een wasmachine insteken,...

In Limmerik komen vrijwilligers ofwel in de voormiddag van 08.00u tot 13.00u ofwel in de namiddag van 13.00u tot 18.00u. Ook 's avonds kunnen we extra hulp gebruiken tussen 18.00u en 20.00u. We willen graag onze ploeg versterken en hebben nog momenten in te vullen in de week en in het weekend.


Als u iets voor voelt voor vrijwilligerswerk, dan kan u contact opnemen met Danielle Van Aelst voor een bezoekje of een gesprek.
Wij zorgen voor :
- verzekering (zowel arbeidsongevallenverzekering als verzekering burgerlijke aansprakelijkheid)
- uitgebreide briefing en regelmatige contacten met andere vrijwilligers en medewerkers
- de mogelijkheid om mee deel te nemen aan intern georganiseerde studiedagen.

Revalidatiecentrum Pulderbos