Gekleurde koekjes

gekleurde koekjes20 porties, 110 min bereidingstijd

Ingrediënten voor koekjesdeeg:
200 gr bloem
150 gr plantaardige margarine
100 gr witte suiker
bloem voor het uitrollen

Ingrediënten voor het glazuur:
125 gr poedersuiker
3 eetlepels water (witte kleur) of bietensap (roze kleur) of wortelsap (oranje kleur)


Koekjes:
Doe alle ingrediënten in een kom.
Kneed met je handen het deeg toe een bal.
Dek het deeg af met huishoudfolie en leg het een uurtje in de koelkast
Verwarm de oven op 180°

Strooi wat bloem op een plat oppervlak en leg er de deegbal op.
Rol het deeg met een deegrol uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik.
Steek koekjes uit met uitsteekvormpjes.
Leg ze op een vel bakpapier op een bakplaat.
Bak de koekjes 20 min. in het midden van de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster

Glazuur:
Meng de poedersuiker met 3 eetlepels water, bietensap of wortelsap tot een gladde, glanzende massa die als een dikke pasta langzaam over de bolle kant van een lepel loopt.
Bestrijk de koekjes met het glazuur met behulp van een borsteltje.

Suggestie: Je kan glazuur gebruiken om koekjes of cake aan elkaar te ‘lijmen’ en zo figuren te maken of om cake, koekjes en taart te versieren.


'Bron: Kind en Gezin'

Revalidatiecentrum Pulderbos