Fruitfrisco

fruitfrisco's4 porties, 15 min bereidingstijd, 2 uur in de diepvriezer

Ingrediënten:
200 gr fruit naar keuze (aardbeien, kiwi's, peren, perziken, pruimen, nectarines, frambozen, bessen, bosvruchten,...)1 koffielepeltje citroensap


Was het fruit goed. Verwijder schillen, velletjes en pitten. Pureer de vruchten (raspen, met een keukenmachine of staafmixer). Meng het citroensap door de vruchtenmoes en verdeel de moes over 4 ijslollyvormpjes, zet de dekseltjes met stokjes erop.Laat de ijslolly in de diepvriezer bevriezen.Je kan de frisco's met 1 of meerdere soorten fruit maken.

Suggestie: Je kan de ijslollyvormpjes ook met yoghurt, volle plattekaas of pudding vullen. Zet ze een nachtje in de diepvries. Je kan ook verschillende smaken in één vormpje combineren.


'Bron: Kind en Gezin'

Revalidatiecentrum Pulderbos